Vaccinare pentru categoriile de persoane din etapa a II a

ANUNŢ
ÎN ATENŢIA CETĂŢENILOR
comuna Islaz, sat Islaz şi Moldoveni

Vă aducem la cunoştinţă următoarele precizări:
-începând cu data de 15.01.2021, va demara activitatea de vaccinare pentru categoriile de persoane din etapa a II a, respectiv:
– beneficiarii din centrele de îngrijire rezidenţiale,adulţii cu vârsta peste 65 de ani,persoane aflate în evidenţă cu boli cronice,indiferent de vârstă şi lucători care desfăşoară activităţi în domenii –cheie, esenţiale.
În categoria bolilor cronice se încadrează oricare dintre următoarele afecţiuni: diabet zaharat,obezitate,alte boli metabolice,inclusiv congenitale,afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni renale, afecţiuni oncologice, afecţiuni pulmonare, afecţiuni neurologice inclusiv Sindromul Down, afecţiuni hepatice moderate/severe,afecţiuni autoimune, imunodepresii severe( pacienţii transplantaţi cu consult medical prealabil,pacienţii care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi,pacienţi infectaţi cu HIV/SIDA).
Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani se pot programa la vaccinarea impotriva COVID 19 utilizând oricare dintre următoarele modalităţi:
-prin intermediul medicilor de familie;
-individual, prin intermediul platformei RoVaccinare (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login);
-prin contul unui aparţinător, prin intermediul platformei online,(de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane);
-prin call center-ul destinat judeţului Teleorman(021.414.44.47), email: tr.callcenter@vaccinare-covid.gov.ro;
-prin structurile de asistenţă socială de la nivelul UAT-urilor.
Persoanele adulte sub vârsta de 65 de ani,cu afecţiunile cronice menţionate se pot programa pentru vaccinate prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscrişi.În cadrul în care nu au acces la medicul de familie propriu, se pot programa prin următoarele modalităţi:
-prin intermediul oricărui alt medic de familie;
-prin call centerul-ul destinat judeţului Teleorman(021.414.44.47),email: tr.callcenter@vaccinare-covid.gov.ro;
– prin structurile de asistenţă socială de la nivelul UAT-urilor.
Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.
Beneficiarii centrelor de îngrijire rezidenţială vor fi vaccinaţi de echipe mobile, iar restul categoriilor de persoane din etapa a II a de vaccinare ,în centrele de vaccinare comunitare(Turnu-Măgurele Sala de Sport Şcoala nr. 4,str. Chimiei ,nr.18 şi Sala de Sport Şcoala Mircea cel Batrân, str. Avântului ,nr. 1).

PRIMAR,
GEARĂ ION GHE. CĂTĂLIN